Voimauttava musiikkitoiminta

Haluaisitko käyttää musiikkia elämässäsi voimavarana? Oletko sosiaalialan ammattilainen ja kiinnostunut hyödyntämään musiikin mahdollisuuksia työssäsi?

Musiikilla on monia hämmästyttäviä vaikutuksia aivotoimintaan ja koko kehoon. Sen avulla on saatu mm. koomapotilas heräämään, dementikko muistamaan asioita ja puhekyvytön laulamaan. Voimme musiikin avulla löytää ilmaisuja sille, keitä olemme ja mitä tunnemme. Musiikki tuo meidät myös lähemmäs toisiamme. Se auttaa meitä elämäntarinoidemme kertomisessa ja muodostamisessa. Jokainen meistä voi hyötyä musiikin tietoisemmasta käytöstä omassa arjessaan tai työssään!

Järjestämme voimauttavan musiikin kursseja, joissa musiikki toimii oppimisen tai kuntoutumisen tukena sosiokulttuurisen innostamisen hengessä. Kurssiemme päämäärä on vapautuminen: Miten juuri minä saan elää elämääni ja mitä kaikkea voin elämässäni tehdä? Kurssit sopivat sekä oman elämän prosessoinnista kiinnostuneille että sosiaalialan ammattilaisille.

Kuntouttavaa musiikkitoimintaa syrjäytymisvaarassa oleville nuorille ja aikuisille, sekä alan ammattilaisille

Kurssimme on suunnattu ensisijassa nuorille aikuisille ja aikuisille, jotka ovat syrjäytymisvaarassa mielenterveysongelmien vuoksi, sekä ammattilaisille, jotka työskentelevät heidän parissaan. Tämä kuntouttava musiikkitoiminta tukee terapiaa ja muuta hoitoa. Se ei ole itse terapiaa, vaan voimavara- ja työhyvinvointikoulutusta.

Kursseillemme osallistuaksesi sinulla ei tarvitse olla aiempaa musiikkitaustaa. Kurssien kesto vaihtelee 2-15 päivään, ja niiden harjoitukset sisältävät musiikin kuuntelua, itse soittamista ja laulamista, sekä musiikin mukana liikkumista. Kurssit ovat ryhmämuotoisia, ja vertaistuki sekä syntyvät ystävyyssuhteet ovatkin niissä tärkeässä asemassa.

Katso haussa olevat kurssit!