Kuka olen - Ulla Linjama-Lehtinen 


Olen Ulla Linjama-Lehtinen ja olen kotoisin Jyväskylästä. Minulle tärkeät arvot yhdistyvät Green care -ajattelussa/toiminnassa. Slow-lifea tai down shiftaamista toteutin omassa elämässäni jo kauan ennen kuin niistä puhuttiin. Tasa-arvoisuus, oikeudenmukaisuus, rehellisyys, erilaisuuden kunnioitus, aitous ihmisten kohtaamisessa ja luovuus ovat minulle tärkeitä arvoja. Arvoni ovat ohjanneet koulutuksia, työpaikkojani ja harrastuksiani. Elämänkokemukseni ovat opettaneet minua. Olen halukas jakamaan oppimaani ja elämänkokemustani nykyisissä töissäni.


Olen varsinaiselta koulutukseltani sosiaalityöntekijä (Tampereen yliopisto) ja pätevöitynyt (Helsingin yliopisto). Opiskelujen jälkeen olen työskennellyt lastensuojelussa, ennaltaehkäisevässä päihdetyössä, lastensuojelun tukitoimenpiteiden parissa ja vastaanottokodeissa Savossa ja Helsingissä. Viimeiset parikymmentä vuotta olen toiminut erilaisissa mielenterveystyön kuntouttavissa tehtävissä. Erityisesti viime vuosina minua on kiinnostanut miten yhdistää toiminnallisia menetelmiä mielenterveyssyistä johtuvan syrjäytymisen ehkäisemiseen ja lieventämiseen. (Mielenterveysseura; useita ryhmänohjaajakoulutuksia, Ryhmätyö ry, Perhe ja ryhmäkeskeinen työ, yksivuotinen systeemiteoreettinen koulutus.)


Tärkeitä ovat olleet lisäksi Studio Lauri Leinosen laulukurssit, sekä laulamisen että ryhmäprosessien oppimisessa ensin osallistujana ja sittemmin vastaavana ohjaajana vetäen useita kursseja Mielenterveyden Keskusliitolle. Tärkeänä pidän myös omaa vaativan erityistason kokemuksellista koulutusta masennuksesta toipumisessa. Myös vertaisryhmissä olen oppinut paljon sellaista mitä ei kirjoista opita. (Luovat menetelmät, Hamk 2011, Kuntouttava musiikki, Hamk 2012, Hyvinvointivalmentaja, Valmentamo.)


Luonto on ollut minulle tärkeä voimavara. Minua kiinnostaa mahdollisemman suuri oma-varaisuus ja kierrätys. (Luonnonvarakoulutus: yrtit, sienet, luomuviljely, kasvien käyttö ruoaksi ja kauneudenhoitoon, Osara, Mehiläistarhauskoulutus, Verhoilija, Vallilan ammattikoulu). 


Hevoset, ennen kaikkea Islanninhevoset tulivat toistakymmentä vuotta sitten elämääni ja ohjasivat kiinnostumaan niiden käyttämistä mielenterveyskuntoutuksessa. (Hevoshoitajakoulua oppisopimuksella omassa yrityksessä, Salpaus, Islanninhevosten askellajikoulutuksia ja ratsastuksen opiskelua tunneilla. Sosiaalipedagoginen hevostoiminta, Ypäjä, Kuopion ja Turun yliopistot 2007.)


Olen esiintynyt laulaen jo 30 vuoden ajan. Kun esiintymisiä kertyi enemmän ja julkaisin äänitteitä, tuli tarpeelliseksi perustaa niiden ympärille toiminimi. Luomatuotanto on perustettu siis alun perin musiikkituotantoon. Nimi on syntynyt sanoista Linjaman Ullan Omat eli LUOmat. Myöhemmin laajensin yritystä mielenterveystyötä varten. Aputoiminimen Hevosvoimala perustin alkaessani tehdä sosiaalipedagogista hevostoimintaa kurssien yhteydessä.
Olen intohimoinen lukija ja aikuisopiskelija. Tästä syystä olen käynyt erilaisia täydennyskoulutuksia, joista osan olen käynyt omaksi ilokseni suorittamatta kaikkia koko koulutukseen vaadittavia osioita.