Tervetuloa!

Hevosvoimala on niin ihmisten kuin hevosten hyvinvointiin keskittyvä talli. Täällä asustaa kolme Islanninhevosta, jotka tarjoavat mahdollisuuden turvalliseen harrastamiseen. Tarjoamme tunteja aloitteleville ratsastajille - niin aikuisille kuin lapsillekin - sekä lajin pariin tauon jälkeen palaaville. Tavoitteemme on luoda paras mahdollinen alku hevoseen tutustumisessa ja ratsastuksen alkeiden opettelussa. Siksi tunteihimme kuuluu myös hevoseen tutustumista maasta käsin, sekä hoidon ja valjastuksen opettelua ohjatusti. Tunneilla edetään tason mukaan pienryhmissä kiirehtimättä. Kts. lisää

Kuntouttavaa hevostoimintaa mielenterveyskuntoutumisen ja hyvinvoinnin tueksi


Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan käyttäminen kuntoutuksessa on Suomessa uusi sosiaalisen kuntouttamisen muoto. Sosiaalipedagogiikkaa on voinut opiskella pääaineena Kuopiossa noin 10 vuoden ajan. Sosiaalipedagogiseen ja sosiokulttuuriseen kuntoutukseen voi liittää mitä hyvänsä luovia menetelmiä. Luomatuotannossa käytetään hevosia ja musiikkia. Sosiaalipedagoginen hevostoiminta on useimmiten sosiaali-, terveysalan koulutuksen saaneen ja hevosen yhdessä asiakkaan/asiakkaiden tavoitteiden suunnassa toteutettavaa toimintaa. Enimmäkseen sovelluksia on kehitetty lasten ja nuorten kanssa tapahtuvassa toiminnassa. Luomatuotannon näkökulma on mielenterveyden ja henkisen hyvinvoinnin näkökulma.

Hevostoiminta sopii myös työuupumuksesta kärsiville, pitkäaikaistyöttömien kuntouttamiseen sekä työhyvinvointia tukemaan.

Toiminta tapahtuu sosiaalipedagogisessa viitekehyksessä, jossa keskeisiä tekijöitä ovat kannustava, kunnioittava ja kuunteleva vuorovaikutus sekä yhteisöllisyys. Psyykkisen hyvinvoinnin tukemiseen ja ylläpitämiseen pyritään rauhoittumalla, sekä opettelemalla läsnäoloa (mindfulness), itsensä ilmaisemista ja muiden kuuntelemista.